Medical Taping bij hooikoorts

Veel mensen met hooikoortsklachten hebben een positieve ervaring met Medical Taping. Er werden minder klachten ervaren en soms een geruime periode helemaal geen klachten. Helaas zijn er ook mensen die geen positief effect ervaren.

Door Medical Taping op de juiste plekken van de huid aan te brengen met een specifieke techniek, wordt het huidgebied onder de tape beïnvloed. Hiermee worden de organen bereikt die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals o.a. de longen. Dit zorgt ervoor dat hooikoortsklachten verminderen.

Behandeling

Één behandeling met Medical Taping kan al voor een gewenst resultaat zorgen. Maar meestal worden standaard twee behandelingen geadviseerd omdat hiermee het meeste resultaat wordt behaald. Meestal wordt de elastische tape op de rug aangebracht, afhankelijk van het soort klachten is het ook mogelijk aan de borstzijde te tapen.

Zodra klachten terugkeren, kan het nodig zijn vaker in te tapen. Er wordt geadviseerd de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape te laten aanbrengen, indien nodig.