Valpreventie 'in Balans'

In Balans is een valpreventieprogramma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico. Tijdens In Balans gaan ouderen  onder begeleiding van een fysiotherapeut aan de slag om de kans op een val zo klein mogelijk te maken.

Valpreventie 'in Balans'

In Balans is een valpreventieprogramma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico. Tijdens In Balans gaan ouderen onder begeleiding van een fysiotherapeut aan de slag om de kans op een val zo klein mogelijk te maken.

Doel

Voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren.

Aanpak

Valpreventieprogramma gericht op zowel de bewustwording van risicofactoren als het verbeteren van balans, mobiliteit, conditie en zelfvertrouwen.

Tijdens dit programma zal u 1-1 begeleid en getraind worden, dit in tegenstelling tot de meeste valpreventieprogramma's.

Kevin Vreeke zal dit programma voor u verzorgen

Vergoeding

Er is voor valpreventie 'in Balans' helaas geen extra bekostiging vanuit de basisverzekering. De behandelingen zullen daardoor gedeclareerd worden vanuit uw aanvullende verzekering.